Maklumat untuk Bakal Pelajar
Program-program Di Kampus Putrajaya
Program-program Di Kampus Muadzam Shah
Syarat-syarat Kemasukan
   
Maklumat untuk Bakal Pelajar > Syarat-syarat Kemasukan

Syarat-syarat Kemasukan

PROGRAM SYARAT-SYARAT KEMASUKAN
Ijazah Program Asas Universiti Tenaga Nasional.
STPM, Matrikulasi, A-Levels atau yang setaraf.
Matrikulasi atau diploma daripada institusi yang diiktiraf atau kelayakan yang setaraf dengan diploma dari mana-mana institusi dan bergantung kepada kekosongan tempat di Universiti Tenaga Nasional.
Kursus-kursus Diploma yang mendapat akredit LAN.
Telah mengambil MUET.
Asas Kejuruteraan Lulus peperiksaan SPM dengan sekurang-kurangnya kepujian dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Pemohon harus memperoleh kepujian yang baik dalam empat (4) subjek yang relevan. Keempat-empat subjek tersebut adalah Matematik, Matematik Tambahan, Fizik dan Kimia.
Asas Sains Komputer Lulus peperiksaan SPM dengan sekurang-kurangnya kepujian dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Pemohon harus memperoleh kepujian yang baik dalam empat (4) subjek yang relevan termasuk subjek Matematik dan Sains.
Asas Teknologi Maklumat Lulus peperiksaan SPM dengan kepujian dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Pemohon harus memperoleh kepujian yang baik dalam empat (4) subjek yang relevan termasuk subjek Matematik dan Sains.
Asas Pengajian Bisnes Lulus peperiksaan SPM dengan kredit dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Pemohon harus memperoleh kepujian yang baik dalam empat (4) subjek lain termasuk subjek Matematik.

** Ini adalah syarat-syarat kemasukan minima. Walau bagaimanapun, hanya pemohon yang benar-benar layak sahaja yang akan ditawarkan tempat.The University Campus

UNITEN Putrajaya Campus:
Jalan IKRAM-UNITEN, 43000 Kajang, Selangor.
Tel: 603-8921 2020, Fax: 603-8928 7166.
Campus Map

UNITEN Sultan Haji Ahmad Shah Campus:
26700 Bandar Muadzam Shah, Pahang.
Tel: 609-455 2020, Fax: 609-455 2000.
Campus Map

Contact Us

For enquiries, suggestions, complaints, or comments please fill in the form in i-Recommend. Click Here

Certifications